TOKAT / MERKEZ - Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Okulumuzdan AB Erasmus Projelerinde Büyük Başarı.

Mesleki eğitimi ekonomik gelişme stratejisine uygun vermek, 21.yy. yeterliliklerini Avrupa Yeterlilik Çerçevesi’ne göre geliştirmek, personelimize beceri kazandırmak, hem onlara hem de öğrencilerimize öğrenme ortamları yaratmak önemlidir. AB yolunda, tüm öğrenci ve personelinin kişisel, sosyal, mesleki başarılarına önemsemekte, onlara demokrasi, sosyal uyum ve kültürler arası diyalog, uluslararası farkındalık, farklı kültürlere saygı gibi değerleri sunmaya çalışmaktayız. Temel yeterliliklerin iş gücü piyasasındaki arz talep uyumuna ve toplumsal bağın güçlenmesine katkı yaparak geliştirilmesi için öğrencilerimize ve personelimize öğrenme hareketliliği fırsatları sunmak, AB eğitim kurumları ile ulus ötesi işbirliği sağlayıp ortaklıklar kurmak, kurumsal kapasite ve kalitenin geliştirilmesi açısından en önem verdiğimiz eğitim boyutudur. Bu kapsamda gerçekleştirdiğimiz projeler ile okulumuz AB projelerinde Tokat'ın en önde gelen okullarından biri olmayı sürdürüyor. Son 1 yılda toplamda 86 öğrenci ve 49 öğretmen hareketliliği gerçekleştiren okulumuz stratejik ortaklıklar alanında bir rekora imza atmış ve İlimizde en çok hareketlilik gerçekleştiren okul olmuştur.  Hem mesleki anlamda hem de sosyal anlamda öğretmen ve öğrencilerimize sayısız tecrübe beceri kazandıran bu projelerin gerçekleşmesini sağlayan proje ekibimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.
Yayın: 17.07.2023 - Güncelleme: 17.07.2023 09:20 - Görüntülenme: 144