T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
TOKAT / MERKEZ - Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

İş Bulma İmkanları

İş Bulma İmkanları

 Bilişim Teknolojileri Alanı İş İmkanları

 

Teknoloji hızla ilerledikçe Bilişim Teknolojileri alanına ve bu alanda yetkin insan kaynağına olan ihtiyaç da artmaya başlamıştır. Ağ işletmenleri bilgisayar satış ve teknik des­tek firmaları, bankalar, sigorta şirketleri, ticari kuruluşlar, internet servis sağlayıcıları, internet yayıncılık şirketleri, radyo televizyon şirketleri, araştırma şirketleri, borsalar, ulaştırma, lojistik firmaları ve hizmet sektöründe yer alan kamu kuruluşlarında geniş iş imkânlarına sahiptir. Web programcıları ve veritabanı programcıları, kamu kuruluşla­rı, bankalar ile özel sektöre ait iş yerleri, internet üzerinden ticaret (e – ticaret) yapan firmalarda çalışabilirler. Bilgisa­yar teknik servisi, bilgisayar toplama ve satış işlemi yapan firmalarda, bünyesinde bilgisayar bulunduran iş yerlerin­de, şirketlerde ve özel sektöre ait firmalarda çalışabilirler.

 

 

 

Harita-Tapu-Kadastro Alanı İş İmkanları

 

Türkiye'de bu taşınamayan mallar üzerinde ölçme, mülki­yet haklarının belirlenmesi ile ilgili uzmanlığa yönelik ihti­yaç büyümektedir. Kadastro işlemlerinin özelleştirilmesi ve hızla gelişen inşaat sektörü, harita ve kadastro ara ele­man ihtiyacını da artırmıştır. Harita ve inşaat sektöründe harita teknisyeni olarak görev yapabilen mezunlar aynı za­manda şantiye şefliği görevine terfi edebilirler. Haritacılık ve kadastroculukta işler, genel olarak kısmen büroda ve kısmen arazi ortamında yürütülür. Bu meslek elemanları harita mühendisleri, kamu kurumlarında kontrol mühen­disleri ve birbirleri ile iletişimde bulunur. Tapuculukta ise çalışma ortamı tapu daireleridir. Tapuda çalışanlar tapu sicil müdürleri, şube müdürleri ve hukukçularla iletişimde bulunur.

 

 

 

Kimya Teknolojisi Alanı İş İmkanları

 

Kimya laboratuvarı ve proses teknisyenleri gıda, şeker, tekstil, rafineri, lastik sanayiinde, petrokimya, çimen­to, otomotiv, seramik, cam, metal, gübre, plastik, enerji, madencilik, deterjan ve kozmetik sanayinde çalışabilirler. Petrokimya ve rafineri teknisyenleri; rafineri ve petro­kimya işletmelerinde üretim sürecinde çalışabilirler. Boya üretimi ve uygulamaları teknisyeni, boya üretimi ve uy­gulaması yapan her türlü işletmelerde görev yapabilirler. Lastik üretimi teknisyenleri; otomotiv sanayiinde, taşıt ve uçak lastikleri, çamurluk lastikleri, taşıt iç döşeme lastik­leri, lastik ve kauçuk ayakkabı, kayış, hortum gibi her türlü lastik ile plastik mamuller üretimi yapan fabrika veya atöl­yeler ile AR-GE laboratuvarlarında çalışabilirler. Deri üre­timi teknisyeni, ham deri depolarında, kimyasal malzeme satan yerlerde, AR- GE laboratuvarlarında çalışabilirler.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 14.06.2020 - Güncelleme: 14.06.2020 13:23 - Görüntülenme: 295
Kaynak: https://mtegm.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2018_11/12134429_No1_Turkiyede_Mesleki_ve_Teknik_Egitimin_Gorunumu.pdf
  Beğen | 0  kişi beğendi